A rossz példa ragadós?

Eséllyel drogoznak, akik sokat közösségi oldalaznak?

Van összefüggés aközött, mennyi időt tölt a közösségi portálokon egy fiatal, és van-e valamilyen káros szenvedélye egy amerikai felmérés szerint.

2011.08.26 13:00MTI

A 12 és 17 év közötti amerikai gyerekeknek a 70 százaléka keres fel számítógépen valamilyen közösségi portált, és körükben a dohányzás ötször, a szeszes italozás háromszor, a marihuánaszívás kétszer gyakoribb, mint a fennmaradó 30 százalék esetében.

A felmérést a Columbia Egyetem függőséggel foglalkozó központja végezte, bár nem túl nagy mintán: 1037 gyereket és 528 szülőt kérdeztetett meg.

A közösségi portállátogató gyerekek fele látott már képeket részeg, narkotikumtól kába vagy éppen droghoz nyúló kortársairól.

Ugyanakkor az ilyen honlapokra sohasem kattintók 14 százaléka szintén szembesült hasonló képekkel a világhálón.

Azok, akik láttak már ilyesmit, négyszer nagyobb valószínűséggel képesek marihuánához jutni - mutattak rá a felmérés adatainak elemzői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.