Jó hatással vannak ránk a közösségi oldalak?

Előnyös arcunkat mutathatjuk a Facebook-on - és segít!

Amikor egy kicsit rossz a kedvünk, érdemes felmennünk kedvelt közösségi portálunkra - Egy kutatás arra világít rá, hogy a Facebook-nak és társainak számos pozitív hatása is van.

2011.03.10 10:53ma.hu

Sokszor hallunk a közösségi oldalak hátrányairól, de tény, hogy számos előnyük is van.

A Cornell Egyetem által végzett tanulmány azt mutatja: jobb kedvre deríthetnek, amikor úgy érezzük, rossz a hangulatunk, javítja a közérzetünket és önbecsülésünket.

A kutatók szerint egyértelműek a pozitív hatások: a Facebook lehetőséget ad például rá, hogy a legelőnyösebb képet rakjuk ki magunkról, azt jelezve, hogy jó kedvünk van, végül javul is a hangulatunk, pozitív fényben tüntethetjük fel magunkat, függetlenül attól, mivel szembesülünk reggel a tükörben.

Mert ez bizony sokszor elveszi a kedvünket - a Facebookon nem látszik az aznapi hangulatunk, ha csak nem adunk ennek "hangot".

A tanulmányban részt vevő 63 diák közül azok, akik 3 percet tölthettek a Facebook adatlapjukon a vizsgálat során, pozitívabban értékelték önmagukat ezt követően a kitöltendő tesztben, mint azok, akiknek a Facebook nézegetése nem volt megengedve.

A vizsgálat vezetője szerint a köztudatban az van, hogy az internetből számos káros dolog származik - ez azonban egyértelműen bizonyítja, hogy a Facebook-nak például előnyös a pszichológiai hatása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.