Több gyerek lett öngyilkos

Utánanyúl a rendőrség a Facebookon gyűlölködő fiataloknak

Levelet kapnak a rendőrségtől a Facebook közösségi portálon gyűlölködő fiatalok és azok szülei, a hatóságok első alkalommal indítanak vizsgálatot Nagy-Britaniában a honlapon folyó gyűlölködés ügyében, mert a jelenség több gyerek öngyilkosságához vezetett.

2011.02.28 17:37MTI

A rendőrség levélben figyelmezteti a portál használóit, hogy törvényt szegnek szavaikkal, és eljárás várhat rájuk.

A szülők a nekik szóló üzenetben tájékoztatást kapnak gyerekeik tevékenységéről, valamint arról, hogy milyen lépéseket foganatosíthatnak a gyűlölködő fiatalokkal szemben - írta meg a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.


A hatóságok reményei szerint a levelek segíthetnek abban, hogy még korai szakaszában véget vessenek a gyűlöletkeltésnek.

"Ha rendőrségi figyelmeztetést kapnak a Facebookon, a diákok tudatában lesznek annak, hogy felelősségre vonhatják őket" - fogalmazott a brit rendőrség egyik nyomozója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.