Kábítószer az óvszerben

Gumiba dugták a drogot - Kiszagolta a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az elmúlt napokban három esetben foglaltak le kábítószert.

2011.11.10 09:19ma.hu

A röszkei Határkirendeltségen jelentkezett belépésre egy szerb állampolgárságú férfi utasaival, egy szerb rendszámú utánfutós személygépjárművel. Az autó sofőrje és utasai a pénzügyőrök kérdésére elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.
 
A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban az utánfutó egyik kerekén friss szerelési nyomokra lettek figyelmesek, ezért tételes vámvizsgálat céljából a gépkocsit félreállították. A gyanú beigazolódott, hiszen az utánfutó bal kerekéből áradó erős, átható szag nyomát követve a gumiköpenyből mintegy fél kiló marihuána került elő.
 
A sofőr az eljárás során elismerte, hogy a kábítószer az övé, azt ő rejtette el a kerékben, a többi utasnak arról nem volt tudomása.
 
A pénzügyőrök a csaknem egymillió forint értékű kábítószert lefoglalták, a szerb férfi ellen annak őrizetbe vétele mellett visszaélés kábítószerrel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság folytat eljárást.
 
A budapesti Postaforgalmi Szolgálati helyen pedig egy Argentínából érkező küldeményt választottak ki vizsgálatra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A függönydíszeket, méterárut tartalmazó duplafalú doboz aljában a pénzügyőrök több mint száz gramm fehér port találtak, amely a Narcotest-vizsgálat során kokain-gyanús anyag jelenlétét mutatta ki.
 
A NAV a küldeményt visszatartotta és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.
 
Szintén a Postaforgalmi Szolgálati helyen egy másik kábítószer-felderítésre is sor került. A pénzügyőrök egy Hollandiából érkező levélküldeményt vizsgáltak át, amelyre a kábítószer-kereső kutya hívta fel a figyelmet. A borítékban a NAV munkatársai óvszerbe csomagolt műanyag zacskóban 3 gramm ismeretlen eredetű növényi részeket találtak. Az ezt követő Narcotest-vizsgálat marihuána-gyanús anyag jelenlétét mutatta ki.
 
A pénzügyőrök az anyagot közvetlen vámfelügyelet alá helyezték és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.