Az áldozati ünnep alkalmából kaptak amnesztiát

Szíria - Félezer bebörtönzött tüntetőt bocsátottak szabadon

Szíriában kiengedtek a börtönből 553 személyt, akiket a rezsim elleni tüntetések nyomán tartóztattak le.

2011.11.05 19:36MTI

A Szana hírügynökség beszámolója szerint "az al-Adha ünnep (az áldozati ünnep) alkalmából visszanyerte szabadságát az események során letartóztatott 553 személy, akiknek a kezéhez nem tapad vér".
   
Az Arab Liga által kidolgozott és a szíriai kormány által elfogadott, a belpolitikai válság rendezését célzó terv értelmében szabadon kell bocsátani a rendszerellenes megmozdulások során őrizetbe vett embereket. Különböző szíriai nem kormányzati szervezetek szerint számuk több ezerre tehető.
   
A hírügynökség emellett beszámolt arról is, hogy a hatóságok nemrégiben 119 foglyot engedtek el. További részleteket azonban nem közölt, így azt sem tudni, hogy vajon az ő őrizetbe vételük kapcsolatban állt-e az elmúlt hónapok szíriai tüntetéseivel.
   
A szír vezetés pénteken amnesztiát helyezett kilátásba mindazoknak, akik november 5. és 12. között leadják a rendőrségen engedély nélkül tartott fegyvereiket. "Ezeket a személyeket azonnal szabadlábra helyezik, s amnesztiát kapnak... ha nem követtek el gyilkosságokat" - közölték a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.