Tíz emberrel végeztek a fegyveresek

Gyári munkásokat mészároltak le Szíriában

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű jogvédő szervezet közölte: tíz munkást öltek meg fegyveresek egy üzemben a közép-szíriai Homsz tartományban szerdán.

2011.11.02 14:21MTI

Az eset az al-Húla körzetbeli Kafr-Laha településen történt. A fegyveresek a környező falvakból érkeztek, majd behatoltak az üzembe, s tüzet nyitottak a munkásokra - áll az OSDH közleményében. A nagy-britanniai központú civil szervezet arra nem tért ki, hogy kik lehettek a fegyveresek.    
   
Mindeközben Homsz városában az ellenzéki mozgalom visszaszorításával megbízott biztonsági erők négy embert lelőttek, amikor több helyszínen házkutatást tartottak - közölte az OSDH. Szíriában márciusban kezdődtek a Bassár el-Aszad államfő távozását követelő tüntetések, amelyeket a hatalom "fegyveres terrorista csoportok" zavargásainak állított be, s vérbe fojtott.
   
A kormányhoz közel álló, al-Vatan című napilap egy harmadik véres esetről is beszámolt szerdán. A lap információi szerint "terroristák 11 embert mészároltak le" a Homszból Dzsab-Abbászba vezető úton. A támadók megállítottak egy kisbuszt, az utasokat kiszállítottak, és a sofőr, valamint három nő kivételével kivégezték őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.