Robbant a pokolgép, dörögtek a fegyverek

Szíria - Minden eszközt bevetnek a dezertőrök a kormányerők ellen

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) jelentette: a kormányerők tizenöt tagját ölték meg szerdán az észak-szíriai Hama tartományban dezertőrök két akcióban.

2011.11.02 18:55MTI

"Dezertőrök egy csoportja a Hama tartománybeli Madikban pokolgépet hozott működésbe a reguláris hadsereg egyik autóbuszának és katonai járművének elhaladásakor, hét katona meghalt" – közölte a jogvédő szervezet.
   
"Dezertőrök egy másik csoportja Kaalet al-Madik és Szkailbijé között a biztonsági erők tagjait, illetve a kormányhoz hű milicistákat szállító autóbuszra és járműre támadt, nyolcat megöltek közülük" – áll az OSDH közleményében.
   
A két akciót a "reggeli mészárlásra válaszul" hajtották végre: a Homsz tartománybeli Hulában a damaszkuszi rendszerhez hű fegyveresek csoportja megölt tizenegy munkást – közölte a jogvédő szervezet. Homsz város különböző negyedeiben, ahol hetek óta  katonai műveletek folynak, nyolc civilt lőttek agyon a biztonsági erők.
   
Szíriában március 15. óta tüntetnek Bassár el-Aszad elnök távozását követelve, a rendszer a kezdetektől erőszakkal torolta meg a megmozdulásokat. Néhány hete a békés utcai tüntetések mellett a hadseregből dezertálók fegyverrel támadnak a katonákra szíriai emberi jogi szervezetek beszámolói szerint.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.