Három embert lőttek agyon Homszban

Tovább folytatódik az erőszak Szíriában

Egy szíriai emberjogi szervezet közölte: a vérontás leállítását célzó Arab Liga-tervezet szerdai elfogadása ellenére tovább folytatódott az erőszak Szíriában: Homsz városában egy harckocsi három embert agyonlőtt.

2011.11.03 12:21MTI

A lövöldözés Homsz Báb-Amro nevű, a kormányellenes tüntetések egyik központjának számító negyedében történt az arab államok tervezetének elfogadását ünneplő éjszakai felvonulásokat követően. Mivel a szír hatóságok minden független médiát kitiltottak a konfliktusterületekről, az információt nehéz megerősíteni.
   
Bár a szíriai vezetés "fenntartások nélkül" elfogadta az arab államok tervezetét a vérontás megszüntetésére, a rezsimellenes tüntetéseket koordináló Helyi Egyeztető Bizottságok (LCC) csütörtökön kétségeiket fejezték ki a hatalom valódi szándékait illetően. Az LCC arra szólította fel az embereket, hogy az utcákra vonulva, békés tüntetésekkel "tegyék próbára a rezsim szándékait" és azt, hogy a gyakorlatban is alkalmazzák-e a tervben foglaltakat.
   
A francia hírügynökség birtokába jutott információk szerint a terv értelmében Szíria maradéktalanul leállítja a polgári személyek elleni erőszakot, szabadon bocsátja a tüntetések nyomán bebörtönzött személyeket, kiüríti a fegyveres konfliktusokban érintett városokat és övezeteket, s beengedi azokba az Arab Liga szerveit, valamint az arab és a nemzetközi sajtó képviselőit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.