Hét civil meghalt

Tévedés volt? Mecsetet bombázott a kormány légiereje Jemenben

Egy mecsetre mért légicsapást - hivatalos közlés szerint tévedésből - a jemeni légierő az ország déli részén hétfőn, hét civil halálát okozva.

2011.09.05 14:31MTI

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő fegyveresek kezén lévő, Abján tartománybeli Dzsaar város egyik lakónegyedében lévő mecsetet két hullámban érte támadás. A sebesültek száma öt - közölte egy helyi vezető az AFP-vel. A veszteségadatot egy kórházi forrás megerősítette.
   
Ugyancsak Dél-Jemenben hétfőn egy törzs tagjai elfogtak egy öngyilkosjelölt támadót, aki beismerte, hogy Abján tartomány Loder nevű városának a piacterén készült robbantásos merényletet végrehajtani.

A férfi, aki robbanóövet viselt, jelezte, hogy két másik kamikazejelölt is tartózkodik a városban. Ezt követően kiürítették a városközpontot, és a szóban forgó törzs fegyveresei megkezdték a helyszín átkutatását.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.