Utcára vonultak az ellenzékiek és az államfő hívei

Mindenki tüntetett Jemenben

Több százezer ember, ellenzékiek és az államfőt támogatók tüntettek országszerte pénteken Jemenben.

2011.09.02 17:45MTI

Az elnök hívei a főváros, Szanaa déli részén gyűltek össze, a résztvevők azt skandálták, hogy "A nép Száleh Ali Abdalláhot  (az elnököt) akarja".
   
A nagyváros északi részén a ellenzékiek ezrei tartottak megmozdulást forradalmuk továbbvitelét sürgetve. Az emberek itt azt kiabálták ütemesen, hogy a fővárosiak lázadjanak fel az elnök ellen, illetve azt, hogy az emberek a forradalom befejezését szeretnék.
   
Hasonló megmozdulások voltak számos városban országszerte, így Taizzban, Ibben, Hudajdában, Ádenben, Szaadában és Máribban.
   
A jemeni elnök a héten, szerdán korrupcióval vádolta meg ellenfeleit és fegyverkereskedőknek nevezte őket, akik a fiatalokat használják fel az ő megbuktatására.
   
A politikus a szaúd-arábiai televízióban szólalt meg Rijádban, ahol a június 3-i merényletben szerzett sebesüléséből lábadozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.