Hat jemeni katona meghalt

Jemen: heves harcok délen

A jemeni haderő hat katonája meghalt, kilenc másik megsebesült a dél-jemeni Abjan tartományban radikális iszlamista fegyveresekkel vívott harcban.

2011.08.29 13:59MTI

A katonaság offenzívát indított, hogy visszafoglalja a radikális iszlamistáktól Abján tartomány székhelyét, az Ádeni-öböl partján fekvő Zindzsibárt.
   
A jemeni hadsereg a légierőt és a haditengerészetet is bevetette, hogy segítse a szárazföldi egységek előrenyomulását. A hét végén hírek szerint összesen tíz katona és 26 iszlamista vesztette életét az összecsapásokban.
  
 Az iszlamisták - kihasználva, hogy nagyszabású tiltakozó hullám bontakozott ki Jemenben a koldusszegény országot 33 éve irányító Ali Abdalláh Száleh elnök ellen - március óta elfoglaltak Abjánban több várost, köztük a mintegy 20 ezer lakosú Zindzsibárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.