Jemen

Szétlőtték egymást iszlamisták és katonák

Radikális iszlamista fegyveresek rajtaütöttek a jemeni hadsereg egyik alakulatán az arab ország déli részén, az összecsapásban hét katona meghalt, hat másik megsebesült - közölték szombaton helyi katonai forrásból.

2011.08.27 10:16MTI

A tájékoztatás szerint több órás tűzharc tört ki a katonák és a kormány szerint az al-Kaida terroristahálózathoz tartozó iszlamisták között, miután az iszlamisták Abjan kormányzóságban egy erdős, hegyvidéki szakaszon rajtaütöttek a katonai egységen, amely Zindzsibárba tartott. A katonák egy támadót megöltek.

Az iszlamisták - kihasználva, hogy nagyszabású tiltakozóhullám bontakozott ki Jemenben a koldusszegény országot 33 éve irányító Ali Abdallah Száleh elnök ellen - március óta elfoglaltak Abjanban több várost, köztük a nagyjából 20 ezer lakosú Zindzsibárt.

A jemeni hadsereg harci repülőgépei azóta többször bombázták a körzetet. A déli országrész erősen felfegyverzett törzsei ellenőrzőpontokat hoztak létre, hogy megvédjék falvaikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.