Huszonhárman vesztették életüket az éjjel

Véres harcok Jemenben

Huszonhárom törzsi fegyveres meghalt hétfő éjjel Jemenben a fővárostól északra, Arhab településnél a hadsereggel vívott heves harcban.

2011.08.16 16:31MTI

A harcok sújtotta körzet alig 30 kilométerre terül el a fővárostól, a Szanaától északra magasodó hegyekben, a nemzetközi repülőtér és egy jelentős katonai bázis közelében.
   
Az utóbbi időben rendszeresek az összecsapások az itteni törzsek és a hadsereg között.
   
A legújabb konfliktus a múlt héten robbant ki, amikor az elnök fia, Ahmed Száleh közvetlen irányítása alatt álló elitegység, a Köztársasági Gárda ellenőrzőpontot létesített a körzetben, és a helyiek szerint elkezdte zaklatni az ott élőket.
   
A Köztársasági Gárda Jemen több részén is harcban áll a helyi törzsekkel, miután azok közül sok az Ali Abdalláh Száleh elnök távozását követelő tüntetők mellé állt.
   
Éppen az egyik jemeni törzs, a leghatalmasabb, és számottevő katonai erővel is rendelkező hasíd fegyvereseivel vívott szanaai harcokban érte rakétatalálat június elején a jemeni elnök rezidenciáját; Száleh elnök akkor súlyosan megsebesült, hosszú időn át Szaúd-Arábiában ápolták, és azóta sem tért vissza a hazájába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.