Több tucatnyian megsebesültek

Összecsapások Jemenben - rengeteg a halott

Negyvenketten haltak meg és több tucatnyian megsebesültek Jemenben a hadsereg, iszlamista fegyveresek és törzsi harcosok közötti összecsapásokban.

2011.07.30 18:51MTI

Dafaszban automata fegyverekkel felfegyverkezett, feltételezett al-Kaida harcosok támadtak a hadseregre pénteken, két ezredest, négy katonát megöltek, kilenc társukat megsebesítették - közölte az Abján tartomány székhelyétől, Zindzsibártól 15 kilométerre délre fekvő falu egyik katonai vezetője.

Az ádeni katonai kórház illetékesei megerősítették a hadsereg veszteségeit, és azt is elmondták, hogy az iszlamista fegyveresek közül öten haltak meg és négyen sebesültek meg az összecsapásban. Zindzsibár két hónapja az al-Kaidával kapcsolatban álló iszlám fegyveresek kezén van. Zindzsibár keleti elővárosában Sakra falu egyik törzsének 200 fegyverese csapott össze az al-Kaida iszlamistáival - mondta el Abdullah Nászir ad-Dzsadáni, egy magas rangú regionális biztonsági vezető, aki hozzátette, hogy a harcokban a törzs 12 tagja halt meg, 20 társuk megsebesült.

A törzs 17 másik tagjának holttestét szombaton emelték ki egy középület romjai alól, amely ellen a hadsereg pénteken három légitámadást intézett - közölte egy törzsi vezető. Dzsadáni elismerte, hogy "tévedésből" támadták az épületet.

Egy szomszédos településen pedig két ember halt meg a harcokban.

Május 29-én a Saría Hívei nevű csoport több száz fegyverese ellenőrzése alá vonta Zindzsibárt, amelynek megfélemlített lakosai elmenekültek a városból. A Saría (iszlám törvénykezés) Hívei a gyanú szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal állnak kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.