Legalább nyolcan meghaltak

Jemen: katonákat ölt az autóba rejtett pokolgép

Biztonsági tisztségviselők közölték: autóba rejtett pokolgép robbant fel vasárnap a dél-jemeni tengerpart legnagyobb városában, Ádenben egy katonai tábor előtt, megölve legkevesebb nyolc katonát és megsebesítve több tucatnyit.

2011.07.24 13:20MTI

Elmondásuk szerint a detonáció akkor történt a tábor kapujánál, amikor katonákkal és felszereléssel teli járművek konvoja állt ott indulásra készen a közeli Abján tartományba, hogy bekapcsolódjon a tartomány két nagyvárosát nemrég elfoglaló al-Kaida-erők elleni harcba. A halottak között van egy őrnagy és egy alezredes is - mondták a név nélkül nyilatkozó tisztségviselők.
   
Helyi rendőrségi forrás szerint valószínűleg öngyilkos merénylő hozta működésbe a robbanószerkezetet. "Éppen indulni készültünk Abján tartományba, amikor egy autó érkezett a tábor kapuja elé, aztán nagy robbanás történt" - mondta egy katona.
   
Nem egész két hónapon belül a vasárnapi már a második autós robbantás volt Ádenben. Helyi tisztségviselők korábban már többször figyelmeztettek arra, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő fegyveresek beszivárognak az arab-tengeri kikötővárosba, támadásokra készülve a biztonsági erők ellen. A hadsereg megerősítette az ellenőrzést a város körül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.