Feltételezhetően al-Kaida-tagok tették

Orvlövészek szedtek le jemeni katonákat

Egy katonai forrás és szemtanúk közölték: lesből lelőttek tíz jemeni katonát az al-Kaida terrorhálózat feltételezett tagjai az arab ország azon déli tartományában, ahol különösen erős a jelenlétük és a székhelyét el is foglalták.

2011.07.07 11:30MTI

A civil ruhás katonák gépjárművön utaztak szerda este Loder várostól északra, amikor három fegyveres lesből tüzet nyitott rájuk. Csak a járművezető maradt életben, de ő is megsebesült.

A támadók - amíg a helyszínen voltak - nem engedték meg a helyi lakosoknak, hogy elvigyék a holttesteket, csak azt, hogy a sebesült sofőrt kórházba szállítsák - közölte egy szemtanú.
   
A loderi kórház egyik tisztségviselője megerősítette, hogy beszállították hozzájuk a sofőrt, valamint később a tíz holttestet is.
   
Az al-Kaida helyi szárnya kihasználta a hónapok óta tartó rendszerellenes tüntetések miatt bizonytalan belpolitikai helyzetet, és május vége óta megszállva tartja a déli Abján tartomány székhelyét, Zindzsibárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.