A hadsereg mért rájuk légicsapásokat

Jemen: meghalt több feltételezett al-Kaida tag

Tisztségviselők közölték: az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat 32 feltételezett tagja meghalt vagy megsebesült a jemeni kormányhadseregnek a lázadók rejtekhelyei ellen indított légicsapásában.

2011.08.01 15:03MTI

A hadsereg vasárnap mért légicsapásokat az Abján tartomány székhelye, Zindzsibár környékén lévő búvóhelyekre.
   
Egy biztonsági tisztségviselő elmondta, hogy a támadásban legalább 15 feltételezett terrorista életét vesztette, köztük a hálózat egyik helyi vezetője, Nadir Saddadi. Zindzsibár két hónapja az al-Kaidával kapcsolatban álló iszlám fegyveresek kezén van.
   
A légierő megsemmisített egy harckocsit, egy csapatszállító járművet és egy ágyút is, amelyet a lázadók korábban a kormányerőktől zsákmányoltak.
   
Jemeni tisztségviselők múlt szombaton arról számoltak be, hogy negyvenketten meghaltak és több tucatnyian megsebesültek az arab országban a hadsereg, iszlamista fegyveresek és törzsi harcosok közötti összecsapásokban.
   
A Saría Hívei nevű csoport több száz fegyverese május 29-én ellenőrzése alá vonta Zindzsibárt, amelynek megfélemlített lakosai elmenekültek a városból. A Saría (iszlám törvénykezés) Hívei a gyanú szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal állnak kapcsolatban.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.