Légitámadások és harcok során hunytak el

Harminc feltételezett al-Kaidás halt meg Jemenben

Amerikai légitámadásokban és a jemeni katonákkal való összecsapásokban 30 feltételezett al-Kaida-tag vesztette életét az ország déli részén.

2011.09.01 15:52MTI

Egy név nélkül nyilatkozó katonai tisztségviselő csütörtökön elmondta, hogy az Egyesült Államok azokat az állásokat bombázta, amelyeket a gyaníthatóan a nemzetközi terrorszervezet kötelékében álló szélsőségesek - az országban uralkodó politikai zavargásokat kihasználva - ellenőrzésük alá vontak.
   
Egy kórházi forrás szerint a szerdai és csütörtöki összecsapások során négy jemeni katonatiszt is életét vesztette.
   
Az Arab-félsziget délnyugati peremén található országban január vége óta nagy tömegeket megmozgató tüntetések vannak Ali Abdalláh Száleh ezredes 32 éve tartó uralma ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.