Komoly bűnözőkkel tartották a kapcsolatot

Közismert nehézfiúk segíthették a romagyilkosságok gyanúsítottjait?

Valóban lehettek segítőik a romagyilkosságok elkövetőinek - sajtóinformációk szerint a nyomozók látókörébe került az egyik gyanúsított, P. Zsolt ismeretségi köréből egy olyan férfi, aki komoly bűnözőkkel tartotta a kapcsolatot, s a támadások idején és helyszínei közelében telefonbeszélgetéseket folytatott velük.

2010.09.28 08:18Magyar Hírlap

A Magyar Hírlaphoz került dokumentumok még a négy vélt tettes elfogása előtt készültek. A rendőri jelentésben a nyomozó egy S. Gábor által használt telefonszám forgalmi adatait elemezte - írja a napilap - A férfiról annyit kell tudni, hogy az egyik gyanúsított, P. Zsolt korábbi munkatársa volt. Az elemzésből kiderült, hogy S. Gábor jellemzően többszörösen büntetett előéletű férfiakkal tartotta a kapcsolatot.

Volt, akit emberkereskedelemért, rablásért, lopásért, garázdaságért ítéltek el, de akadt, akit hivatalos személy elleni erősza­kért. A vizsgáló szerint például a 2008. augusztus 8.-i piricsei támadás előtti nap éjjelén egy embercsempészet miatt egy évvel korábban szabadult férfival beszélt telefonon, Piricse közelében. Később, szintén a szabolcsi község körzetében és a támadás körüli egy órában hívta S. Gábort ismerőse, Cz. Balázs.

Utóbbi férfi is többszörösen büntetett előéletű: lopás, rongálás, garázdaság, magánlaksértés és emberkereskedelem miatt ült börtönben. A nagycsécsi kettős gyilkosság éjjelén (2008. november 3.) S. Gábor hívta egyik ismerősét, K. Sándort, akinek szintén jelentős a bűnlajstroma, és lakcíme abban az utcában van, ahol a tiszalöki gyilkosság történt.

Mint ahogy azt korábban a Magyar Nemzet információira alapozva megírtuk: sorozatosan követett el hibákat munkája közben, ezért menesztették a debreceni szolgálati helyéről a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) tartótisztjét, aki kapcsolatban állt Cs. Istvánnal, a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjával.

A vizsgálat feltárta, hogy hiányosak a romagyilkosságok nyomozati anyagai, vagy egyáltalán nem készültek megfelelő feljegyzések, vagy később megsemmisítették azokat.

Olvassa el a teljes cikket Ön is a magyarhirlap.hu-n!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.