Két kábítószerfogás Budapesten

Hasisgyanta lekvárosüvegben, kokain Hollandiából - és mindez egy nap alatt

Két kábítószer-felderítés volt Budapesten, a lefoglalt drogok összértéke meghaladja a 30 millió forintot - közölte a vámhatóság szerdán az MTI-vel.

2009.03.11 16:25MTI

Az Indiából érkező légipostai küldemények ellenőrzése során az egyik csomagban lekváros flakonokban közel két kilogramm hasisgyantát találtak - olvasható Sipos Jenő szóvivő közleményében.

Hozzátette: a küldemény címzettjénél csekély mennyiségű kábítószert és annak fogyasztásához használt eszközöket találtak. A lefoglalt hasisgyanta feketepiaci értéke megközelíti a 12 millió forintot, a címzett férfi ellen kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt indítottak eljárást őrizetbe vétele mellett.

Egy másik budapesti lakásban még a hétvégén 60 dekagramm kokaint, valamint 6,5 kiló amfetamint és ezek fogyasztásához használt eszközöket találtak. Ezek összértéke elérheti a 20 millió forintot.

A drog Hollandiából kerülhetett Magyarországra. A férfit őrizetbe vétele után előzetes letartóztatásba helyezték - írta a vámhatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.