Jogosítványa sem volt az ámokfutónak!

Bedrogozva gázolta el a rendőrt!

Őrizetbe vették a rendőrök azt az autóst, aki egy autós üldözés végén elgázolt egy járőrt és egy rendőrautót is összetört Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

2009.03.05 09:40HavariaPress

Mint kiderült, az ámokfutó azért próbált elmenekülni az egyenruhások elől, mert bedrogozva ült a volán mögé, ráadásul jogosítványa sem volt, mert azt korábban bevonták tőle. Az egyenruhások szerdán délután Borsodnádasd területén figyeltek fel egy, az út szélén elakadásjelzővel álló személyautóra, ezért odaléptek a vezetőhöz, hogy megkérdezzék, tudnak-e valamit segíteni.

Az autós elhárította a segítséget. De a viselkedése gyanús lett a járőröknek, ezért ekkor már elkérték az iratait is. Ekkor viszont a férfi váratlanul gázt adott, és nagy sebességgel elhajtott, úgy, hogy közben csaknem elgázolta az intézkedő rendőrt és járőrtársát.

A rendőrök egyből üldözni kezdték a menekülőt, és erősítést is kértek, így egy másik, szemből érkező járőrautó segítségével Arló területén megállásra tudták kényszeríteni az ámokfutót. Ekkor a férfi még mindig nem adta fel: hátramenetbe kapcsolt, nekihajtott a mögötte álló rendőrségi Nivának és elgázolta az egyik rendőrt, aki könnyebb sérüléseket szenvedett.

Végül sikerült őrizetbe venni a férfit, akiről ezután derült ki, miért menekült: szervezetéből drogot mutattak ki, ezen felül a hatóság el is tiltotta a vezetéstől.

Az ámokfutó ellen közúti veszélyeztetés, hivatalos személy elleni erőszak és kábítószerrel való visszaélés miatt is eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.