Erzsébetvárosban

Egy tanár is beszállt az autós üldözésbe - előzetesben a fiatal rabló

Fényes nappal a Rózsák terén: a sértett megpróbált szembeszállni vele, ezért a támadó egy alkalommal megütötte, illetve késeléssel fenyegette meg.

2015.11.29 13:50Havariapress

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a tizenévest, aki a gyanú szerint fényes nappal rabolt ki pár napja egy járókelőt a főváros VII. kerületében.

A későbbi sértett csütörtökön délelőtt a VII. kerületi Rózsák terén haladt gyalogosan, amikor egy tizenéves fiú futott hozzá; kirántotta a kezéből a telefonját és a kabátzsebeit is kiforgatta. Az eset után az elkövető távozni akart a helyszínről, de a sértett megpróbált szembeszállni vele, ezért a támadó egy alkalommal megütötte, illetve késeléssel fenyegette meg.

A kárvallott járókelő egy közeli iskolából értesítette a rendőrséget és egy ott dolgozó pedagógus segítségével autóval kezdte követni a menekülőt, akit az időközben kiérkező rendőrök végül a VIII. kerületi Kőbányai útnál tartóztatták fel.

A járőrök a férfit elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. Szombaton pedig az illetékes kerületi bíróság elrendelte a tizenéves rabló előzetes letartóztatását is, 30 napos időtartamra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.