Leszámolás

Fényes nappal az utcán lövöldöztek egymásra Nápolyban a camorra klánjai

A fegyveres harc fényes nappal az utcán zajlott az ott játszó gyerekek és a menekülő gyalogosok között.

2015.03.24 17:02MTI

A camorra nápolyi bűnszervezet tizenkét tagját vette őrizetbe kedden az olasz csendőrség, miután a különböző klánok tagjai a dél-olasz város utcáin fegyverrel igyekeztek leszámolni egymással. A Nápoly utcáin fényes nappal zajló tűzharcot a hatóságok által elhelyezett rejtett kamerák rögzítették. A felvételeket az olasz sajtó közölte.

A camorra bűnszervezete által uralt dél-olasz város keleti peremén található Conocal negyedet eddig a D'Amico nevű klán emberei irányították. A negyed utcáin a bűnözők kedden fegyverrel a kezükben járkáltak. Gyakran a levegőbe és az épületekre lőttek hatalmuk bizonyítására. Az utcasarkokon fegyveres őrök álltak a terület ellenőrzésére.

Fegyverrel érkeztek a szomszédos városrészben élő De Micco klán tagjai is, akik a Conocal utcáin motorról nyitottak tüzet a D'Amico családra. A fegyveres harc fényes nappal az utcán zajlott az ott játszó gyerekek és a menekülő gyalogosok között.

Ferenc pápa múlt szombaton, Nápolyban tett látogatása során megtérésre szólította fel a camorra bűnszervezetének tagjait.

Az ötmilliós Campania tartományban a camorra mintegy 114 klánját tartják számon, többségüket Nápoly területén. A camorra tagjainak számát 4500-ra becsülik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.