Kórházi szarka

Két év a visszaeső kórházi tolvajnak

Két év fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Járásbíróság nem jogerősen egy többszörösen visszaeső nőt, aki sorozatban követett el lopásokat a nyíregyházi kórházban.

2014.02.27 17:45MTI

A vádlott a korábbi, rablás bűntette miatt kiszabott három és fél éves fegyházbüntetéséből 2013. október 15-án szabadult, majd 2013. október 29. és 2014. február 3. közötti 15 sértett sérelmére követett el lopásokat. Minden esetben a Jósa András Oktatókórház területén tulajdonított el betegektől pénztárcákat, amelyekben általában csekély összegű készpénz, valamint személyes okmányok, bankkártyák voltak.

A nő az okmányokat, bankkártyákat nem használta fel, csak a készpénzt vette magához. A vádlott azért választotta a kórház területét, mert ott nagy a tömeg, a terület zsúfolt, így a bűncselekményt könnyen el tudta elkövetni - ismertette a bírósági szóvivő.

Az ítélet meghozatalakor a bíróság súlyosbító körülményként értékelte a vádlott többszörösen büntetett előéletét, azt, hogy ilyen rövid idővel a szabadulása után követett el újabb, vagyon elleni bűncselekményeket, s túlnyomórészt idősebb, beteg emberek sérelmére. Enyhítő körülményként vette figyelembe a beismerő vallomást. A vádlott feltételes szabadságra ugyanakkor nem bocsátható, és a bíróság fenntartotta az előzetes letartóztatását is.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész, a vádlott és annak védője három nap gondolkodási időt kért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.