Hibázott a bolt

Lopásgátló tüske okozott sérülést a másfél éves gyermeknek

Először el sem tudta képzelni az anyuka, hogy miért sikoltozik a 19 hónapos kisfia, miközben a nadrágot adja rá, elvégre az öltözködés nem fáj. Kivéve, ha egy méretes fémtüske maradt a nadrágban.

2014.02.27 11:29ma.hu

Amikor az angol Bexleyheathben élő Emma Lipscombe elkezdte öltöztetni a 19 hónapos kisfiát, nem értette, Arthur miért kezd hangosan sírni és miért tiltakozik a nadrág ellen. Legfőképp az lett gyanús az anyának, hogy fia pont úgy viselkedett, mintha fájdalmat okozna neki az öltözés. "Egy pillanatra elhallgatott, aztán sikoltozni kezdett és a földre vetette magát. Felvettem őt és megpróbáltam felhúzni neki a nadrágját, de ahogy a zsebéhez értem, éreztem, hogy valami kemény van benne. Azonnal levettem a nadrágot és észrevettem, hogy egy biztonsági tüske van a zsebében" - magyarázta a döbbent nő. A nagyjából egy centis, vastag szög felhasította a kisgyermek lábát, ami erősen vérezni kezdett.

A ruhát Emma nem sokkal korábban vásárolta az egyik ruházati áruházban, de amikor felháborodottan hívta fel az üzletet, hogy panaszt tegyen a nadrágban felejtett tüske miatt, meglepetése tovább fokozódott: az üzletvezető azt mondta, ez bevett gyakorlat náluk, hogy megakadályozzák a lopásokat. "Ha tudom, hogy ez az általános gyakorlat, akkor nyilván ellenőriztem volna a zsebeket, mielőtt a gyerekre adom a nadrágot" - háborgott az asszony.

Bár a bolt 100 fontos (37500 forintos) vásárlási utalvánnyal kárpótolta Emmát, ő mégis a sajtóhoz fordult, mondván, meg szeretné kímélni a többi anyát és gyermekét a hasonló balesetektől. A bolt vezetősége ugyanakkor arra is ígéretet tett, hogy a jövőben fokozottan ügyelnek a pénztárosok kiképzésére, hogy ők alaposabban ellenőrizzék a lopást megakadályozó biztonsági tüskék eltávolítását - adta hírül a Daily Mail.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.