"A nők otthon ülnek, a férfiak meg kalandoznak"

Panaszt tett a 7 éves kislány, mert a Lego hanyagolja a nőket

Panaszos levelet nyújtott be a népszerű játékgyártóhoz egy hétéves kislány, melyben nehezményezte, hogy alig találhatók női figurák a játékokban, ha pedig mégis, azok csak otthon üldögélnek.

2014.02.03 17:29ma.hu

Még csak hét éves, de máris olyan, mint egy vérprofi diplomata: a nők érdekében szólalt fel Charlotte Benjamin, amikor azzal a kérdéssel fordult a világhírű Lego céghez, hogy vajon miért hanyagolják a játékokban a nőket.

"Kedves Lego vállalat!

Charlotte-nak hívnak. 7 éves vagyok, és imádom a legókat, de nem szeretem, hogy a legtöbb legoemberke fiú, lány-lego meg alig van. Ma elmentem a boltba, és láttam, hogy két részre voltak osztva a játékok, a lányoknak rózsaszín, a fiúknak kék. Az összes lány otthon ült, vagy elment strandolni, vásárolni, és semmi dolguk nem volt, miközben a fiúkra vártak a kalandok, dolgoztak, embereket mentettek és volt munkahelyük, még cápákkal is úsztak. Azt szeretném, ha több lány lenne a legofigurák közt, és nekik is hadd legyenek kalandjaik és jó szórakozásaik, oké?

Köszönöm.
Charlotte"

Lehet, hogy fel kellene venni a cégnek a kislányt tanácsadóként?


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.