Ellopta a szülei autóját és a húgát

"Én egy törpe vagyok, aki elvesztette a jogsiját" - 10 éves fiú borult az árokba

Ellopta a szülei autóját, és a 18 hónapos húgával együtt indult útnak autóval egy tízéves kisfiú, a cél a 60 kilométerrel távolabb élő nagyszülei lettek volna, ha nem borul be közben egy árokba.

2014.02.13 13:55ma.hu

Szerencséje van a tízéves kisfiúnak, hogy sem neki, sem pedig 18 hónapos húgának nem esett semmi komolyabb baja a hajnali kocsikázás során, amikor ellógtak otthonról. A norvégiai Dokka város közelében élő kisfiúnak szerdán reggel 6 óra körül felébredve az az ötlete támadt, hogy elutazik a mintegy 60 kilométerre lakó nagyszüleihez, és magával viszi a kishúgát is. De nem ám vonattal vagy más tömegközlekedési eszközzel kelt útnak, hanem felkapta a szülei autójának a kulcsát és úgy hajtott ki a garázsból. Jó 10 kilométert tett meg, amikor a csúszós útról lesodródott és egy hóval teli árokban kötött ki. Egy hókotró jármű vezetője talált rá, ő riasztotta a rendőrséget is.

Fotó: freedigitalphotos.net

A kisfiú azonban nem rettent meg az egyenruha láttán sem, sőt, a rendőrök legnagyobb döbbenetére kijelentette, hogy ő valójában nem kisfiú, hanem egy törpe, és csak véletlenül otthon felejtette a jogosítványát, azért nem tudja igazolni magát - számolt be a Daily Mirror. A Vest Oppland-i körzet vezetője, Baard Christiansen elmondta, hogy a szülők szinte pánikba estek, amikor reggel, felébredve azt látták, hogy a két gyermeküknek nyoma veszett, és az autójuk sincs meg.

A hatóságok nem indítottak eljárást, de a szülőknek a lelkére kötötték, hogy ezentúl jobban figyeljenek oda nemcsak a gyerekeikre, hanem arra is, hogy hol tartják a kocsikulcsot a jövőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.