Kabát nélkül fagyoskodtak a gyerekek az autóban

Rendőrt hívott a kisfiú, hogy ne fagyjon halálra kistestvérével

Gyermekveszélyeztetés miatt eljárás indult az ellen az anya ellen, aki kocsijában hagyta 9 éves és 8 hónapos gyermekét a vad hidegben.

2014.01.19 20:55ma.hu
Eljárás indult az anya, Kayla Shavers ellen

Az Egyesült Államok középnyugati részétől egészen a déli és keleti államokig terjedő, sarkvidéki légörvény okozta dermesztő hideg miatt számos amerikai nagyvárosban dőltek meg a hidegrekordok az elmúlt hetekben. Még a napsütötte Floridában is befagytak a szökőkutak. Éppen ezért megdöbbentő, hogy egy New Port Richey-i lakos, Kayla Shavers autójában hagyta kilencéves és nyolchónapos gyermekét a dermesztő hidegben – írta a WTSP.

A 31 éves nő elmondása szerint disznók után ment, mert azok kárt okoztak a házánál, és megpróbálta levadászni őket. A gyerekeket még csütörtökön reggel hagyta hátra autójában, amiben még a motor sem járt, ekkor a hőmérséklet mindössze 3 Celsius fok volt, és a nagyobbikon még kabát sem volt.

Egy idő után már annyira fáztak a kicsik, hogy a 9 éves felhívta a 911-et abban a reményben, hogy a rendőrautóban talán melegebb van – jelentette a Bay News 9. A helyszínre érkező rendőrök nem tudták, hogy anyjuk mennyi ideig hagyta fagyoskodni a gyerekeit, de további 40 percig vártak rá az autónál, mikor végre felbukkant az erdőből terepszínű ruhájában.

A helyi seriff szerint minden dicsőség a fiúcskáé, ezzel ugyanis megmentette kistestvére életét.

A hatóságok szerint az anya azt állítja, csak annyira távolodott el autójától, hogy még hallja gyermekeit, ha baj történne. Emellett mentségként hozta fel, hogy a járműben hagyta a kulcsokat is, hogy be tudják indítani a gyerekek szükség esetén. Bár még a 9 éves gyerek sem tudta, hogy ezt hogyan kell…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.