Több mint 5 milliós kár

Betöréses lopások gyanúsítottjait fogták el a rendőrök

Dohányboltokba, mobiltelefonokat árusító szaküzletbe, egy cég telephelyére, valamint családi házakba és egy répcelaki húsboltba is betört a gyanú szerint az a két férfi, akit a szombathelyi rendőrök néhány napja fogtak el.

2014.02.20 13:35MTI

Balogh Gábor alezredes, a szombathelyi kapitányság bűnügyi osztályvezetője a részleteket ismertetve elmondta: a két, már előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfi lakásáról és kocsijából rengeteg lopott árucikk került elő a házkutatásokkor, dohánytermékeket, LCD televíziót, laptopot, számítógépes játékot, mobiltelefon-tartozékokat, beépíthető sütőt és láncfűrészt is lefoglaltak a rendőrök.

Az eddig felderített bűncselekményekből származó kár becslésük szerint meghaladja az 5 millió 200 ezer forintot.

Balogh Gábor szólt arról is, hogy az elkövetők által használt egyik autón lopott rendszámot találtak, eltérő rendszámot szereltek fel a gépkocsi elejére és hátuljára.

Fekete Géza alezredes, Sárvár rendőrkapitánya a sajtótájékoztatón Sárvár-Hegyközségben hétvégi házakban és pincékben elkövetett betöréssorozat és egy csalási ügy felderítéséről számolt be.

A betörési ügy gyanúsítottját forró nyomon fogták el. A 45 éves román állampolgárságú, néhány hónapja Sárváron élő férfi a nyomozás eddigi adatai szerint legalább hét, a hegyközségben lévő nyaralót és pincét tört fel, és szinte mindent elvitt, ami mozdítható volt. Lakásán és egy rejtekhelyen számos használati tárgyat, ruhaneműt és kisgépet találtak, volt olyan hely, ahonnan még a csapokat is leszerelte, jelentős rongálási kárt is okozva.

Fekete Géza beszámolt egy országos kiterjedésű, üzletszerűen elkövetett csalás felderítéséről is. Ennek gyanúsítottja a bolti ár töredékéért mobiltelefonokat hirdetett meg különböző internetes apróhirdetési oldalakon, pénzt csalt ki a megrendelőktől. Az ügynek eddig 84 sértettje van, a kár meghaladja az ötmillió forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.