Ráadásul gyorsul a rablások üteme

Minden hétköznapra jut egy trafikbetörés

Ez történik, ha a politika kifacsarja a fogalmakat: itt az új "szabadságharc", 2013-ban drámaian megnőtt a trafikrablások száma.

2014.02.01 08:15MTI

Fél év alatt 230 bűncselekményt követtek el Magyarországon dohányboltok ellen; július eleje és december vége között legtöbbször betöréses lopás miatt indult eljárás, az esetek száma meghaladta a 120-at - írja a szombati Magyar Nemzet, az Országos Rendőr-főkapitányság adataira hivatkozva.

A bűnügyi adatok szerint hetente átlagosan nyolc-kilenc trafikos bűnesetet jegyeztek fel az utóbbi időben. Körülbelül ötven alkalommal rablás miatt kezdődött nyomozás, két tucatszor csalás, hússzor pedig rongálás gyanúja merült fel.

A lap arról is beszámol, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 19 illegális trafikot számolt fel, s a fináncok összesen 120 millió forintos bírságot szabtak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.