Riadó!

Ónos eső riasztás szinte az egész országra

Az ónos eső miatt péntekre is az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Két megyében hófúvásra is figyelmeztetnek.

2014.01.30 21:05MTI
Fotó: MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint péntekre is Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra kiadták az ónos eső miatti figyelmeztetést. Emiatt jelenleg is az ország nagy részén riasztás van érvényben. E szerint már a következő órákban is többfelé lehet ónos eső. Bács-Kiskun és Csongrád megyére a hófúvás miatt is citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ezeken a területeken az erős szél alacsony hótorlaszokat emelhet. Mint írták, éjfélig az Északi-középhegység, az Alföld északi része és az északnyugati területek kivételével időszakos, általában gyenge ónos eső, fagyott eső várható. A dunántúli területeken és a középső országrészben lehet időnként ónos eső, de jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. Időszakos havazás északnyugaton, illetve az Északi-középhegység térségében továbbra is kialakulhat, de 3 centiméternél több hó nem valószínű.

A fagypont alatt lévő, összefüggő hótakaróval borított területeken a fokozatosan megerősödő - néhol viharos - szél helyenként (kiemelten Csongrád és Bács-Kiskun megye déli részén) hófúvást is okozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.