Szabadlábon védekeznek

Gázspray-vel védte magát - kasza, balta és fejsze ellenében

Csoportos garázdaság bűntett miatt indult büntetőeljárás a Gárdonyi Rendőrkapitányságon az éjszaka Tordason történtek miatt.

2013.08.19 11:29ma.hu
Fotó: MTI

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Ügyeletére 2013. augusztus 18-án 22 óra 40 perckor Todasról, a Szent Orbán utcából érkezett bejelentés.

A telefonáló férfi elmondta, az ügyeletesnek, hogy három - általa ismert - férfi jelent meg házuknál, és őt illetve élettársát fenyegetni kezdték.

A három elkövető kezében kaszával, baltával, fejszével folyamatosan kiabált, és a házban tartózkodókat azzal fenyegette, hogyha nem jönnek ki, akkor rájuk gyújtják az épületet. Miközben folyamatosan hadonásztak a kezükben lévő eszközökkel, a ház előtt az egyikük le is köpte a bejelentőt.

Miközben ő értesítette a rendőrséget, egy gázsprayt vett elő, majd a köpködő férfit lefújta.

Az utcai ordítozásnak a helyszínre kiérkező járőrök vetettek véget. A három férfi a házban tartózkodókra így nem támadt rá. A gázspray-vel lefújt férfihez mentőt hívtak, akit kórházba szállítottak. Ott orvosi vizsgálatot követően kiderült, nem szenvedett sérülést.

A gárdonyi nyomozók az elkövetők által használt eszközöket lefoglalták, majd a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A 43 éves tordasi V. Zoltán, a 35 éves budapesti T. Gábor, valamint a 32 éves budapesti B. Attila ellen csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult meg a büntetőeljárás a Gárdonyi Rendőrkapitányságon. A három gyanúsított szabadlábon védekezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.