Boxerrel és gázspray-vel támadtak

Nigériaiakat bántalmaztak a szkinhedek Debrecenben

Magukat szkinhed csoporthoz tartozónak valló fiatalok ellen közösség elleni erőszak miatt emelt vádat a Debreceni Városi Ügyészség.

2012.03.08 14:33MTI

Jónáné Pocsai Edit a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivőjének ismertetése szerint a hat fiatalkorú ellen nigériai állampolgárok bántalmazása miatt kihívóan közösségellenes magatartással, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség a Debreceni Városi Bíróságon.
   
Tájékoztatása szerint a fiatalok szilveszterkor Debrecenben szabadtéri rendezvényre tartva szóváltásba keveredtek a nigériai származású emberekkel.
   
A szóbeli vitát kitartó tettlegesség követte, nemcsak puszta kézzel, hanem boxerrel és gázspray-vel is támadtak - fűzte hozzá a szóvivő.
   
Jónáné Pocsai Edit megjegyezte: a bántalmazás olyan hevessé vált az elkövetők részéről, hogy a járókelőknek kellett közbeavatkozni, akik értesítették a rendőrséget.
   
Az ügyészség valamennyi fiatalkorú vádlottal szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását kérte a bíróságtól - mondta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.