Mázsás jószágok

Két vaddisznó esett a vízóraaknába Budaörsön - elaltatják őket

Két vaddisznó beleesett egy másfél méter mély vízóraaknába szombat délután Budaörsön, a Kakukk-közben. A 80-100 kilogramm súlyú állatokat altatólövedékkel elkábítják, ezt követően emelik ki a tűzoltók.

2012.03.17 14:50MTI

Loch Erika, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: az állatok egy deszkával lefedett vízóraaknába zuhantak, amelynek a fedele feltehetően a súlyuk alatt szakadt be. Az érdi tűzoltók mellé időközben a törökbálinti gyepmesteri hivatal munkatársai is kiérkeztek speciális eszközökkel, de a felingerelt állatokat nem sikerült kiszabadítani. A helyszínre kihívták a Fővárosi Állatkert állatorvosát, aki a 80-100 kilogramm súlyú vaddisznókat altatólövedékkel kábítja el. A tűzoltók ezt követően emelik ki állatokat, akiket biztonságos távolságra szállítanak - közölte Loch Erika.

Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője az eset kapcsán az MTI-nek elmondta, hogy egyre gyakoribbak az ilyen esetek. "Európa nagyvárosaiban mind több gondot jelent, hogy a vaddisznók egyre közelebb merészkednek a városhoz. Nem arról van szó, hogy a vaddisznók elszaporodtak, hanem hogy az állatok megszokták a város közelségét - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.