A Nintendo sok borsot tört konkurensei orra alá

Melyik a legnépszerűbb játékkonzol?

A korábbi előzetes becsléseket követően most megérkeztek az első hivatalos jelentések a játékgép piac legfrissebb eredményeivel kapcsolatban.

2010.01.19 18:30ictpress

Ezek szerint a világ egyik legfontosabb konzolpiacán, az Egyesült Államokban decemberben nem kevesebb mint 3,81 millió darab Nintendo Wii talált gazdára, ezzel a teljesítményével pedig a cég könnyedén maga mögé utasította riválisait. A remek eredményen egyébként maga a Nintendo is meglepődött, hiszen a cég korábban azzal számolt, hogy 2009 utolsó hónapjában mintegy 3 millió konzolt tud eladni.

A toplista második helyére ugyancsak egy Nintendo termék, a DS állhat fel, a maga 3,31 milliós eladási darabszámával, vagyis elmondható, hogy egyedül az USA-ban egy hónap alatt több mint 7 millió Nintendót hoztak forgalomba. A képzeletbeli bronzérem ezúttal a Sony PlayStation 3 nyakába került, mely masinából az említett időszakban 1,36 millió példányt sikerült eladni.

Ez ugyan jóval elmarad a Nintendo eredményétől, mindenesetre még így is közel 90 százalékos előrelépést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A Sony mögött szorosan következik a Microsoft: decemberben mintegy 1,31 millió Xbox 360 konzolt tudott eladni a redmondi székhelyű mamutcég.

Az ötödik helyen a PlayStation Portable (PSP) végzett a maga 654 ezres darabszámával, a jó öreg PlayStation 2-ből pedig 333 ezer darab kelt el, ami a hatodik helyhez volt elegendő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.