Megnőhet a készülék ára

Nintendo: Ingyen 3G járhat a készülék mellé

A japán cég elnöke a napokban azt nyilatkozta, hogy elképzelhető, hogy a Nintendo következő generációs játékgépe szabadon és ingyen használható 3G képességekkel lesz felvértezve.

2009.11.04 10:03ma.hu

Satoru Iwata elmondta, hogy az iPhone felhasználók havonta igen jelentős összegeket fordítanak arra, hogy különböző játékokat töltsenek le készülékükre, ez azonban nem egyeztethető össze a Nintendo filozófiájával. Emberünk szerint a Nintendonak meg kell fontolnia annak az új üzleti modellnek a bevezetését, melynek lényege, hogy a vásárlók már a készülék beszerzésekor, annak árába beépítve előre kifizetik a későbbi használat közben esetlegesen felmerülő adatátviteli költségeket.

Ennek a megoldásnak köszönhetően a jövőbeli Nintendo usereknek már nem kell azon aggódniuk, hogy egy-egy letöltésük mekkora összeggel terheli majd meg a havi telefonszámlájukat, és nem feltétlenül kell Wi-Fi hotspotok után vadászniuk. Iwata hozzátette, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a játékgép árába beépített szabad 3G használat jelentősen megemeli a készülékek árát, így a Nintendo egyelőre még csak vizsgálja ennek az új üzleti modellnek a lehetséges előnyeit, illetve hátrányait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.