Nem leszünk fittek a Wii Fit-től

A Nintendo Wii Fit-je valószínűleg nem segít abban, hogy fittek lehessünk

Egy új tanulmány kimutatta, hogy a Nintendo Wii Fit-je valószínűleg nem segít abban, hogy fittek lehessünk.

2010.01.05 18:30medipress.hu

Egy hathónapos kutatás keretében a Mississippi Egyetem nyolc oxfordi családot figyelt meg, akik kölcsönkaptak egy Nintendo Wii Fitet három hónapra. Így a kutatás ideje két részre oszlott, az első három hónapban a családok Wii Fit nélküli fizikai állapotát mérték fel, míg a második háromban a játékkal elért fizikai állapotukat.

Minden családon elvégeztünk számos különböző erőnléti felméréseket, beleértve az aerobicot, egyensúlyérzéket és a test zsír-izom összetételét is felmértük. A kutatás vezetője, Scott Owens, az egyetem Egészségügyi és Testnevelési Tanszékének társprofesszora kimutatta, hogy három havi otthoni Wii Fit használata semmiféle változást nem okozott a család napi fizikai aktivitásában, izmaik fittségében, hajlékonyságukban, egyensúlyérzékükben vagy testzsír százalékukban.

Ráadásul a családok az első hat hétben átlagosan naponta 22 percet használták a konzolt, de ez az idő a második hetes periódusra már csak átlagos napi 4 percre csökkent. Owens hozzátette, hogy a Wii Fit napi erőnlétünknek csak nagyon kis részére van hatással: „A napi Wii Fit használat túlságosan kis mértékben járul hozzá erőnlétünk növeléséhez, ahhoz, hogy pozitív változásokat idézhessen elő.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.