Mario és Sonic újra akcióban?

Az új iPhone-on a Sony és Nintendo régi játékai futtathatóak

A PlayStation és GameBoy Advance játékok futtatására teszi alkalmassá az iPhone 3GS telefonokat két új emulátorszoftver.

2009.06.27 19:46MTI

A régi PlayStation 1-et emuláló - vagyis egy adott működési környezetet más körülmények között utánzó - szoftver neve psx4iphone. Az interneten a Google segítségével lehet rátalálni és letölteni - írja a Yahoo (news.yahoo.com).

Használni csak az Apple iPhone új 3GS-modelljén lehet, tehát a régebbi 3G készüléken nem fut ez az alkalmazás. A béta verziójú - több szoftveres hibájú - program egyelőre csak hang nélkül képes megjeleníteni a játékokat, azok között nem tudunk váltani anélkül, hogy ne kelljen újraindítani az emulátort és játékállásokat is csak némi trükközéssel menthetjük el.

A másik alkalmazás a gpSPhone, amelynek segítségével a Game Boy Advance szoftvereinek számítógépre átvitt képfájljait tudjuk az újabb iPhone-on elindítani. Ez a szoftver már képes hanghatásokra is és másodpercenként 150-től 225 képet képes megjeleníteni. A régi játékok emulációja az idősebb játékrajongók körében nagy divat, éppen ezért készítette el a Manomio cég a Commodore 64-es emulátort is, amely előző generációs iPhone-on is működött, és a PlayStation illetve GameBoy Advance emulátorokkal ellentétben tökéletes minőséget produkált, hibátlan képpel, hanggal és játékállásmentéssel. Az egyetlen probléma, hogy az Apple nem engedélyezte az emulátor megjelenését az AppStore-ban, lévén az iPhone SDK szabályzat tiltja, hogy alkalmazás egy másik alkalmazást futtasson.

Mivel ez igaz a PlayStation és GameBoy Advance emulációs szoftverekre is, kérdéses, hogy milyen sors vár rájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.