Új élmény a lövöldözős játékok rajongóinak

Új Wii kontrollert ad ki a Nintendo

A jelenlegi irányítónál pontosabban célozhatnak a Wii játékosok a konzol júniusban megjelenő új kontrollerével.

2009.05.16 11:00ictpress

A japán cég ígérete szerint a MotionPlus nevű eszköz tökéletesen leköveti a felhasználók kézmozdulatait, és egy teljesen új élményt ad majd a lövöldözős vagy a sportjátékok rajongóinak. A Nintendo játékgépe, a Wii a mozgásérzékeny távirányítójának köszönheti az átütő sikerét, ugyanakkor a legtöbb bírálatot is a kontrollere miatt kapta.

A konzol jelenlegi irányítójával ugyanis bizonyos játéktípusok, melyekben fontos szerepet kap a pontos célzás nem igazán élvezetesek. Ezen szeretne változtatni a japán cég a júniusban megjelenő új kontrollerével. A MotionPlus nevű eszközben a jelenlegi kontroller érzékelői mellett három giroszkóp fogja segíteni a pontosabb irányítás. Az új távirányító a Nintendo szerint jelentősen emelni fogja a játékélményt a sport vagy a harci játékoknál.

A kontroller nem lesz visszafelé kompatibilis, azaz a korábban megjelent játékokban nem lehet majd kihasználni a még nagyobb mozgásérzékenységét, és idáig összesen öt játékot jelentettek be, ami alkalmazza az új funkciókat, ezek a Wii Sports Resort, a Tiger Woods PGA Tour 10, a Garnd Slam Tennis, a Virtual Tennis 2009, és a Red Steel 2. Elemzők szerint a kevés kompatibilis játék ellenére, akár harminc millió példányt is eladhat a Nintendo az eszközből egy év alatt.

A Wii MotionPlus június nyolcadikán jelenik majd meg és 19,99 dollárba fog kerülni. Várhatóan a kontrollert támogató új játékokat is be fognak jelenteni a következő hónapban kezdődő E3 játékipari konferencián. Sokan új, mozgásérzékeny kontrollerek bejelentését várják az eseménytől a Playstation 3 és az Xbox 360 játékkonzolokra is, a Sony új kontrollerének nem hivatalos fotói pedig már meg is jelentek a neten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.