300 ezer darab két nap alatt

Berobbant a Nintendo DSi Európában és az USA-ban

Európában és az Egyesült Államokban is 300 ezer darab körül fogyott a Nintendo DSi-ből az első két napon, mondta el a cég elnöke.

2009.04.09 19:45ictpress

Ausztráliában április 2-án, Európában 3-án, Észak-Amerikában pedig április 5-én jelent meg az új kézikonzol. Az új készülék eladási mutatói maga mögé utasítja a Nintendo DS eredményeit is. A készüléknek nagyon jó volt a fogadtatása az egész világon, mondta el Satoru Iwata, a Nintendo elnöke. A DSi lényegében a népszerű DS Lite konzol új verziója, ami néhány éve piacon van már.

Kicsit vékonyabb lett, eltávolították belőle a GameBoy Advance játékokat befogadó slot-ot, megnövelték a kijelzőket, elhelyeztek két digitális kamerát, és kiegészítették zenelejátszó funkcióval, írta meg a PC World. A DSi a DS termékvonal harmadik frissítése, amire azért került sor, mert esni kezdtek az eladások Japánban. A trendet sikerült megfordítani az új termékkel, az első öt hónapjában 2 millió darabot értékesítettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.