Rekordok sorát döntötték meg

A Nintendo letarolta Amerikát

Bár pár nappal ezelőtt a Microsoft még büszkén mutogathatta azt a kimutatást, mely szerint a tavalyi év 10 leggyakrabban kikölcsönzött konzolos játéka (az USA-ban) között hét Xbox-os cím található, a friss eladási hírek azt bizonyítják, a piacot a Nintendo uralja.

2009.01.16 09:47koac, ma.hu

A világot súlytó gazdasági válság ellenére a tavalyi évben az Amerikai Egyesült Államokban mintegy 10.17 millió Nintendo Wii-t adtak el. Ez az adat önmagáért beszél, pláne ha hozzátesszük, hogy ez volt az első eset, hogy az amerikaiak egy konzolból több mint 10 milliót vásároltak egy év lefolyása alatt.

Ráadásul nem csak a Wii fogyott ilyen hihetlen mértékben, a Nintendo kézikonzolja, a DS is majdnem átlépte a bűvös 10 milliós álomhatárt, végül azonban "csupán" 9.95 millió darabot adtak el belőle. A Nintendo Wii az összes konzoleladás 55%-ért felel, míg a maga területén a DS az igen kemény 72%-ot fedi le.

Néhány érdekes adat:
- A piac három legjobban fogyó játéka: 1. Wii Play, 2. Mario Kart (Wii), 3 Wii Fit
- A Nintendo DS piaci rekordot produkált a decemberben eladott 3.04 millió eladott példányával
- A Wii a saját tavaly decemberi rekordját döntötte meg idén decemberben, 2.14 millió adtak el belőle
- A decemberi top30 listán 20 Wii cím szerepelt
- Tavaly összesen 132 millió játékot adott a Nintendo az Egyesült Államokban

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.