Kizárólag fejlesztőknek ajánlják

Kipróbálható a Chrome Macen és Linuxon

Megérkezett a Google Chrome böngésző Mac OS X és Linux verziójának fejlesztőknek szánt kipróbálható verziója.

2009.06.05 14:43ictpress

A letöltést kizárólag fejlesztőknek ajánlják, illetve az olyan felhasználóknak, akik örömüket lelik a befejezetlen, előreláthatatlan működésű, és összeomlásokat produkáló szoftverekben, mondta el a Google két termékmenedzsere, Mike Smith, és Karen Grunberg. Egészen idáig a keresőóriás böngészője csak Windowson volt elérhető. A két kisebb elterjedtségű operációs rendszerre egyelőre csak a fejlesztőknek szánt verzió érhető el.

Olyan alapvető funkciók hiányoznak belőle, mint a Flash megjelenítés, a nyomtatás, vagy a könyvjelzők. Az adatvédelmi beállítások sincsenek teljesen készen, és a Google-nek további 400 hibáról van még tudomása. A böngésző Mac és Linux verziója úgy fest, csak Intel processzorral szerelt Apple számítógépek, és a nyílt forráskódú operációs rendszer Ubuntu és Debian disztribúcióin fog működni.

Az Internet Explorer sokéves dominanciája után egyre inkább kiterebélyesedik a böngésző-háború: a Firefox 3.5 hamarosan megjelenik, akárcsak az Apple böngészőjének új verziója, ami egy ideje már Windowson is elérhető, az Opera 10 béta verziója már letölthető. A Net Applications statisztikái szerint a az Explorer 65,5 százalékos piaci részesedéssel bír, a Firefox 22,5 százalékot tud magáénak, Safarit a netezők 8,4 százaléka használ, a Chrome eddig 1,8 százalékot ért el szeptemberi indulása óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.