Tovább csökken az Explorert használók aránya

Előretört a Firefox, a Safari és a Chrome

A legújabb felmérések szerint december hónapban tovább nőtt azon felhasználók aránya, akik a még mindig roppant népszerű Internet Explorer böngésző helyett a Mozzila Firefoxját, a Google Chrome-ját vagy az Apple Safariját részesítik előnyben.

2009.01.05 13:01koac, ma.hu

A decemberi jelentés szerint a november hónapi 20.78%-os arányról immáron 21.34%-ra nőtt a Mozilla Firefoxot használók száma. Ugyanezen időintervallum alatt a Safari részaránya 7.13%-ról 7.93%-ra, míg a relatíve új megoldásnak számító Chrome-é 0.83%-ról 1.04%-ra nőtt. A Google böngészője ezzel története során először lépte át az 1%-os határt.

A logika törvényei szerint, ha az említett három alkalmazást használók száma nőtt, akkor valaminek csökkennie is kellett. A részesedésvesztés természetesen az Internet Explorert érintette, mely a 69.77% helyett decemberben már csak 68.15%-ot produkált, de az Opera sem lehet túlzottan büszke a maga 0.71%-os adatára.

Hiába tehát a Windows XP és Vista népszerűsége, a Microsoft böngészőjének részesedése egyre csökken. Érdemes megjegyezni, hogy 2008 elején még 75% körüli mutatóval állt az IE, habár a decemberi csökkenés nem érte el azt a mértéket, melyet novemberben prognosztizáltak a hozzáértők.

Ami az operációs rendszereket illeti, a Mac-ek ezen a téren is előre törtek, az OS X-ről böngészők száma decemberben 8.87%-ról, 9.63%-ra nőtt, míg a windowsről szörfölőké 89.62%-ról 88.68%-ra csökkent. A linuxosok aránya maradt 0.85%-on.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.