Google Chrome 1.0

Szintet lépett a Google Chrome

A Google bejelentette, hogy nyílt forráskódú böngészője, a Chrome kikerül béta-állapotából.

2008.12.15 12:47ma.hu

A hét kontinens több mint tízmillió felhasználója tapasztalhatta meg az internetes keresés és böngészés új élményét a Chrome segítségével. A program kiadása óta eltelt több mint száznapos intenzív, a stabilitást és a teljesítmény javítását célzó fejlesztésekkel eltöltött időszakot követően  lekerült a “Beta” címke a Chrome-ról.

A Google Chrome úgy lett megtervezve, hogy segítségével felhasználói kényelmesebben böngészhessenek az interneten. Míg az internet kezdeti korszakában a weblapok leginkább szövegeket tartalmaztak, napjainkra videókkal, játékokkal, az együttműködést, a közös munkát támogató eszközökkel és még sok egyébbel is találkozhatunk rajtuk.

A Google úgy fejlesztette böngészőjét, hogy gyorsan és mindenféle fagyás nélkül tudja megjeleníteni ezeket a honlapokat. A böngésző szeptemberi indulása óta a cég több területen is továbbfejlesztette azt. A Google Chrome fejlesztőmérnökei a stabilitás növelésére koncentráltak, elsősorban a videók és zenék lejátszását érintően. A V8 Javascript motor továbbfejlesztése pedig megnövelte a böngésző sebességét, a könyvjelzők logikusabb kezelése a felhasználók elsődleges kérése volt.

Emellett a Chrome-ot érintő összes adatvédelmi beállítás mostantól egy helyen, részletes leírás kíséretében található meg, így a felhasználók mostantól teljesebb ellenőrzést gyakorolhatnak ezek felett.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.