Vége a bétának, itt a Google böngészője

Megérkezett a Chrome 1.0

Véget ért a Google internetes böngészőjének, a Chrome-nak a béta fázisa. Mostantól az 1.0-ás verziót tölthetik le a felhasználók, legalábbis azok, akik Windowst használnak.

2008.12.12 13:59koac, ma.hu

A Chrome böngésző béta verziója még szeptemberben látott napvilágot. Az egyelőre csak Windows Vista és XP SP2-es rendszereket támogató browser a Google ígérete szerint megkönnyíti és gyorsabbá illetve biztonságosabbá teszi a szörfölést a világhálón. A Chrome lehetővé teszi, hogy a Google-keresések már a címsorban megjelenjenek, ahogy a felhasználó gépeli be az általa megjeleníteni kívánt weboldal címét, a böngésző úgy ajánlja fel az újabb keresési tippeket.

Emellett új megoldás, hogy privát böngésző oldalakat nyithatunk, ezen lapok bezárása után semmi nyoma nem marad a tevékenységünknek, a címek nem tárolódnak el a logokban. Említést érdemel még az a funckió, mely lehetővé teszi, hogy egy hibás tabot anélkül lehessen becsukni, hogy az egész böngészőt be kellene zárnunk. A biztonságot erősítendő, a Google Chrome figyelmezteti a szörfölőket, ha azok olyan weboldalakat akarnának meglátogatni, melyek valószínűsíthetően nem biztonságosak, malware vagy egyéb ártó szoftvereket szabadíthatnak gépeikre. A Chrome egy gyorsabb JavaScript motort használ, mely a gép CPU-ját használja különböző feladatokra.

A Google böngészőjének linuxos és Mac OS X-et támogató verziója a jövő év elején várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.