226,4 millió dollár a híja

Veszteséggel zárta üzleti évét a Lenovo

A kínai Lenovo személyiszámítógép-gyártó az elemzői várakozásokat meghaladó, 226,4 millió dollár adó utáni vesztességgel zárta a márciussal zárult üzleti évet.

2009.05.24 16:04MTI

Elemzői körökben átlagosan 170,9 millió dollár hiányra számítottak. A szakmában nagyságra negyedik társaság egy évvel korábban 484,3 millió dollár adózott eredményt ért el.

Árbevétele az akkori 16,35 milliárd dollárról 8,9 százalékkal 14,9 milliárd dollárra esett a most végződött üzleti évben. A kínai vállalat 2005-ben megvásárolta az amerikai IBM személyi számítógép részlegét. A szervezeti párhuzamosságok megszüntetése és a létszámleépítés a most lezárt üzleti évben 146 millió dollárt emésztett fel, a szervezet optimalizálása azonban a folyó üzleti évben 300 millió dolláros költségmegtakarítást eredményez majd a tervek szerint.

A cég január óta elbocsátott 2500 embert, a teljes létszám 11 százalékát. A Lenovo csütörtöki közleménye szerint a válság miatt a kilátások borúsak, még a legfontosabb piacon, Kínában is lassul a személyi számítógépek keresletének növekedése, további munkahelyeket azonban egyelőre nem szüntetnek meg.

A közlemény nem tér ki arra, hogy mikor lehet újra nyereséges a társaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.