Új biztonsági funkció a Lenovo noteszgépekben

SMS-sel védhetjük laptopunkat

A Lenovo olyan szolgáltatást vezet be a ThinkPad gépeihez, mely lehetővé teszi, hogy a tulajdonos egy SMS üzenettel letiltsa azok működését.

2008.11.27 08:05koac, ma.hu

A Lenovo tegnap számolt új biztonsági szolgáltatásáról, mely az eltulajdonított lapotok adatai hivatott védeni. Az új módszer Lenovo Constant Secure Remote Disable névre hallgat és a gyártó a Phoenix Technologies-zal közösen fejlesztette ki.

A módszer egyébként roppant egyszerű, ha a ThinkPadunkat eltulajdonítják, nincs más dolgunk mint küldeni egy „lockdown PC now” vagy egy „PC shut off” üzenetet a gépnek, amely onnantól fogva letiltja az illetéktelen hozzáférést adatainkhoz. Ha a gép esetleg kikapcsolt állapotban leledzik az üzenet küldésekor, akkor a szankció a következő bekapcsoláskor lép érvénybe. Ha a laptop átállt erre védekező módra, arról a felhasználó üzenetet is kap. Majd ha a masina esetleg megkerül, csupán egy előre beállított jelszó kell ahhoz, hogy újra aktivizáljuk a gépet.

A Lenovo ThinkPadjai ezen szolgáltatás mellett persze más egyéb módokon is védekeznek az illetéktelen tekintetek ellen. Érdemes például megemlíteni a biometrikus ujjlenyomat-olvasót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.