Irgalmatlan gépezet

Érkezik a Lenovo ThinkPad W700

A Lenovo legújabb gépe elsősorban a grafikusi munkákat végző felhasználók számára készül, de mindenki boldog lehet vele, akit vonzanak a csúcsteljesítmények.

2008.08.12 19:01koac, ma.hu

Az utóbbi időkben tömegével érkező kicsiny netbookok után, most egy igazi nagyágyú készül belépni a hordozható gépek piacára. A Lenovo „mobil munkaállomásáról” érkező adatok alapján egy hatalmas teljesítményű gépre teheti majd rá a kezét az a szerencsés, akinek lesz pénze megfizetni a csúcsmasinát.

A ránézésre is igen robosztus gépet nem kisebb, mint 17 hüvelykes kijelzővel szereltek, mely az impozánsan hangzó 1920x1200-as felbontásra képes, ráadásul beépített színkalibrátort is találunk a gépben, mellyel tovább optimalizálhatjuk a képek színét nyomtatáshoz, vagy esetleg további munkához. Természetesen nem ez az egyetlen funkció, mellyel a grafikai jellegű munkát igyekszik segíteni a Lenovo, ugyanis a tapipad mellett találunk egy digitalizáló táblát is. S, ha már a billentyűzet környékén tartunk érdemes megjegyezni, hogy a gép hatalmas méreteiből fakadóan sikerült egy numerikus billentyűzetet is odapakolni a hagyományos mellé.

Ami az egyéb belső tulajdonságait illeti azok is roppant meggyőzőek, pláne akkor, ha mindenből a legjobbat választjuk. Hordozható gépben itt debütál például az Intel Quad Core Extreme processzora, melyből akár 3.06 gigahertzes változattal is rendelhetjük a gépünket. Videokártya gyanánt egy Nvidia Quadro FX 3700 szolgál, kerek 1 gigabájttal a fedélzetén. Az alapverzióban mindössze 160 gigás merevlemez található, valamint 2 GB RAM, de akinek telik rá, akár 640 gigányi tárhellyel és 8 GB RAM-mal szerelt verziót is választhat magának. A választható opciók száma szinte végtelen. (SSD, Blu-ray stb.)

Mint az már a specifikációkból kitűnhetett igazi csúcskategóriás gépről van szó, melynek ennek következtében igencsak megkéri majd az árát a Lenovo. A legolcsóbb verzió majd’ 3000 dolláros árról indul az Egyesült Államokban, ám ez az összeg jelentős mértéken megemelkedhet, ha az összes extra felszerelést is szeretnénk magunkénak tudni. Határ a csillagos ég.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.