Egyedülálló fejlesztés Új-Zélandon

Ahol lassan a pizzát is robot hozza ki

A világon egyedülálló fejlesztésnek számító pizzakihordó robot tesztelésére készül egy gyorsétteremlánc Új-Zélandon.

2016.03.18 17:48MTI
Screenshot

A Domino's étterem az új-zélandi kormánnyal és a helyi hatóságokkal együttműködve rukkolt elő a DRU - Domino's Robotic Unit - nevű fejlesztéssel. Az Ausztráliában gyártott négykerekű apróság nincs egy méter magas, és egy fűtött rekesz van benne, amelyben tíz pizza fér el. A szerkezet akkumulátorral működik és fedélzeti szenzoraival érzékeli az akadályokat.

A rendelés leadáskor a vásárlók kapnak egy kódot, amelyet aztán be kell ütniük a roboton, hogy kinyíljon a pizzájukat tartalmazó rekesz. A robotok próbaüzemének kezdőidőpontját még nem véglegesítették.

"Ez izgalmas lehetőség Új-Zéland számára" - mondta Simon Bridges közlekedési miniszter, hozzátéve, az elmúlt 12 hónapban minden erejével azon volt, hogy a csendes-óceáni ország az új közlekedési technológiák tesztelésének helyszínévé váljon.

Új-Zéland jelenleg a DRU-hoz hasonló - az autóutakon és a járdákon is közlekedő - vezető nélküli járművekre vonatkozó szabályok kidolgozásán fáradozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.