Újul az Apple-design

Frissülnek a MacBookok: megint változtat az Apple

A hírek szerint az Apple megint laptopjai újradizájnolására készül: erősödik a fémes vonulat, visszaszorul a fehér szappantartó-szerű dizájn. Ja, és inentől túl sok szemmel látható különbség már nem lesz MacBook és MacBook Pro között.

2008.04.08 14:48ma.hu

A dizájnváltásokban profi Apple megintz újítani készül: ezúttal főként a laptopok környékén rendeznék újra soraikat. A belül is frissülő sorozat ősz körül jelenhet meg, elegáns-indusztriálisabb arculattal.

A leglátványosabb változás az AppleInsider szerint a 13 hüvelykes MacBookokra vár: ezek is acél- és alumíniumborítást kapnak, ami környezetbarátabb megoldás a jelenleg használt műanyagnál (ha hagynánk érvényesülni rosszindulatunkat, célozgatnánk a trendi, Apple, környezetvédelem szavak viszonyának átrendezésére és a divat diktálta kihívásokra - de nem tesszük, mert örülünk a környezetbarát megoldásnak).

Változnak a Prok is, közelítve a tavaly feltűnt alumínium iMac és a MacBook Air dizájnja felé - sőt, utóbbi esetében már illő lett volna gyanakodni a váltás közelségére - az ugyanis messze van egy Pro nyújtotta lehetőségektől, de megjelenésében már komolyabb az elődöknél. Igaz, az eddigi trend az első pillantásra szembetűnő különbség volt, de az Apple nem fél váltani, ha épp úgy gondolja a cég vezetése.

Ami már tartalmasabb: belül is lesznek változások. Új processzorokat kapnak ugyanis a modellek (a 45 nanométeres Montevina-platformból, ami a Penryn szerényebb energiaigényű továbbfejlesztése): 2,28 és 3,06 GHz közti órajellel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.